– “Ali si prepričan, da ne želiš te nazaj? Zakaj imaš težave s prodajo te slike, saj je tudi zelene barve, barve denarja.

– “Zelena ne gre dobro v prodajo, rdeča se prodaja..”

– “Zakaj ne bi vzel tele torej, tudi rdeča je na njej, ta bo šla v prodajo. Vzemi tole namesto one.”

– “Ne, iščem sliko z arhitekturnim motivom. Mojim strankam so sedaj všeč tvoja arhitekturna dela.”

(Iz pogovora med Markom Kostabijem and zbiralcem in galeristom Billom Levinom)

Slike, ki gredo dobro v prodajo sestavljajo štirje projekti: Rdeča se dobro prodaja, Vsi psi Akija Kaurismäkija, 144 neprodanih poskusov naslikati bel monokrom, Zardevajoč in serija, razstavljena na U3, Naklonjenost do rdečih in manjših slik. Gre za moje neprodane slike, ki so bile razrezane na dnevni sobi primerne formate ter premazane z rdečo, da bi se prilagodile okusu galerista, ki je projekt razstavil. 23 slik, akril na platnu, 2009

 

Nina Slejko Blom (1982) je magistrirala leta 2009 na akademiji Valand v Göteborgu na Švedskem. Poleg umetniške kariere skupaj s švedskim umetnikom Connyem Blomom vodi center za sodobno umetnost, CAC Bukovje. Delujoč z minimalnimi sredstvi sta Slejko in Blom v prvih letih delovanja razstavila tako priznane umetnike, kot so John Baldessari, Miltos Manetas, Jonathan Meese in Martin Creed. CAC Bukovje je poleg centra za sodobno umetnost tudi umetniški projekt, s katerim umetnika preučujeta strukture in hierarhije v umetniškem svetu.