Telematični in multimedijski performans Transmittance povezuje izbrane vrhunske izvajalke in izvajalce (performerje, vizualne umetnike, glasbenike, računalniške programerje) s ciljem raziskovanja performativnih možnosti oddajanja in teleprezence ter refleksije nevralgičnih točk družbe. Projekt razvija specifično metodo improviziranega performansa, katerega izvedba temelji na sodelovanju spletnega občinstva, ki izbira in določa akcije, ki jih performerji izvajajo. Tehnologija, ki performans omogoča, je odprtokodna in prežema celotni etični spekter same uprizoritve. Dostopna je vsem, ki imajo računalnik in dostop do interneta. Gre za odprtokodne brskalnike (npr. Firefox), IRC tehnologijo itd., ki ne zahteva nobenih plačljivih programov. Razvijajo jo sami ustvarjalci uprizoritve.

Produkcija: Emanat
Organizacija: U3, +MSUM
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Projekt je del manifestacije »1 korak naprej, 20 korakov nazaj« s katero obeležujemo obletnico delovanja neodvisne kulturne scene v Ljubljani.
Maja Delak je koreografinja, plesalka in pedagoginja. Luka Prinčič je glasbenik, performer in intermedijski umetnik. Njuno sodelovanje, katerega začetek sega v leto 2008, zaznamuje prepletanje sodobnoplesne, intermedijske in glasbene umetnosti.

http://transmittance.emanat.si

Emanat logo