Na pobudo predsednika Nursultana Nazarbajeva je pozimi leta 2010 Astana, glavno mesto Kazahstana, gostila Svetovni duhovni forum. Prišlo je 500 udeležencev iz 62 držav. Cilji srečanja, navedeni v povabilu na forum, so bili ambiciozni: »Najti rešitev za sistemske krize moderne civilizacije tako, da se na prvo mesto postavi  duhovnost; omejiti pretirano vrednost materialnosti, da bi našo civilizacijo ozdravili pohlepa, ki jo razjeda.«

Ura je 8:55 zjutraj. Pred Palačo miru, stekleno piramido, ki jo je postavil angleški arhitekt Norman Foster, se je zbrala majhna množica ljudi. V palači ima igralec Adrian Brody govor o mistični izkušnji, ki jo je doživel, ko je jedel pizzo. Malo dlje, v parlamentu, Oddelek št. 5 pripravlja koncept o noosferi.

Umetnika Alain Della Negra (roj. 1975) in Kaori Kinoshita (roj. 1970 v Tokiu) živita in delata v Parizu; sodelujeta že od leta 2005. V svojem skupnem delu raziskujeta vezi, ki jih posamezniki vzpostavljajo s svojimi virtualnimi dvojniki ali avatarji. V večini del se osredotočata na vprašanje glasu in utopičnih skupnosti. Med drugim sta razstavljala v Musée d’art moderne de la ville de Paris, Centre Pompidou, Jeu de Paume, Palais de Tokyo v Parizu in sodelovala na mnogih mednarodnih festivalih.