Performans Zofa je vsebinsko specifičen dogodek, kjer avtorici ob vsaki uprizoritvi vsebino črpata iz aktualnih perečih situacij: političnih, umetniških in življenjskih, glede na širši kontekst, v katerem je performans predstavljen.
»Tekom performansa sami sebe in ena drugo postavljata v vlogo protagonistke in antagonistke. Dobesedno shematično se pozicionirata skozi opozicijske kvalifikacije (moški/ženska, leva/desna, sedež inteligence/kup mesa). S tem provocirata sam sistem binarnega razmišljanja.« (J. Janša, 2009)
»Na medsebojne enobesedne replike brezkompromisno reagirata z glasnim smehom. Smeh uporabljata kot odgovor na povedano z dvema namenoma: kot subverzivno reakcijo na nekorektno vsebino in/ali kot oddih.« (J. Butler)
Na tokratni ediciji, pripravljeni posebej za U3 – 7. trienale sodobne umetnosti v Sloveniji, se bosta avtorici v uro in pol dolgem performansu preizkusili v prožnosti.

Raziskovalni tandem Leja Jurišić in Teja Reba deluje od leta 2008, širšo javnost pa sta nagovorili s kritično odmevno predstavo Med nama (2009). Performans v trajanju Zofa (2010), ki je bil premierno uprizorjen v dunajskem Tanzquartierju, gostuje na številnih domačih in mednarodnih festivalih. Sta prejemnici nagrade Ksenije Hribrar (2013) v kategoriji perspektivni koreografinji.