Galanterie Mécanique Mete Grgurevič in Urše Vidic je simfonija kinetičnih objektov, videa, performansa ter glasbe, ki jih avtorici povežeta v enovito prostorsko celoto, za katero stoji razmislek o odnosu človek–stroj, o sodelovanju in kooperaciji med posamezniki ter o položaju posameznika v širših družbenih odnosih. Gibalo prostorske postavitve je sožitje vseh elementov, tako nujnih kot dozdevno nepotrebnih – prav slednji, nakazani že v naslovu, zavzamejo vlogo drobnih povezovalnih členov, ki stopijo v dialog z navidezno utečenostjo in funkcionalnostjo mehanskih elementov ter jim pri tem vdahnejo noto liričnosti in organskosti, hkrati pa tudi sami sprejmejo del mehanske esence. Nastali preplet postane delujoč sistem, ki do neke mere funkcionira sam, a za svojo popolno realizacijo potrebuje vpletenost vseh komponent, organskih in mehaničnih. (…)

Žiga Dobnikar

Projekt je del manifestacije 1 korak naprej, 20 korakov nazaj, s katero obeležujemo obletnico delovanja neodvisne kulturne scene v Ljubljani.

Meta Grgurevič (1979) je leta 2007 končala podiplomski študij slikarstva na likovni akademiji v Benetkah. Poleg samostojnih projektov pogosto sodeluje tudi s tujimi in slovenskimi umetniki: 2002-2004 Passaporta (z Maro Ambrožič, Jasmino Cibic in Mery Favaretto), Jaša, Tine Grgurevič, Kalu (Luka Uršič), Junzi, Nina Vidrih, Mark Požlep. Od leta 2010 intenzivno sodeluje z vizualno umetnico Uršo Vidic. V Sloveniji je pripravila več samostojnih projektov in sodelovala na številnih skupinskih razstavah v Sloveniji, Italiji, Veliki Britaniji, Grčiji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Makedoniji, ZDA in na Finskem. Živi in dela v Ljubljani.
Urša Vidic (1978) je leta 2008 je zaključila podiplomski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Na področju vizualne umetnosti deluje od leta 2006. Javnosti se je predstavila s številnimi samostojnimi in skupinskimi projekti v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Hrvaškem, v Belgiji in na Madžarskem. Od leta 2010 intenzivno deluje in ustvarja z Meto Grgurevič. Njuni projekti so bili predstavljeni na mnogih prizoriščih v Sloveniji, na Dunaju, v Zagrebu in Puli. Poleg vizualne umetnosti se v zadnjih letih posveča tudi odrski scenografiji. Živi in dela v Ljubljani.

Tine Grgurevič (1983) je končal podiplomski študij iz jazz klavirja na glasbeni akademiji  v Amsterdamu (2010). V Filadelfiji posname svoj prvi album, Balcan Flavour (2009). Leto kasneje v Amsterdamu drugega, Images of reality. Sodeluje v številnih, v glavnem mednarodnih ansamblih. Od 2011 se posveča predvsem glasbeni produkciji in pripravlja svoj elektronski debut album Bowrain.

Koreografinja in plesalka Nina Fajdiga je diplomirala na Theaterschool – School for New Dance Development – SNDD (2007). Kot plesalka in performerka sodeluje z mnogimi koreografi in poleg debitantskega sola Debris je ustvarila še vrsto koreografskih del.

Koreografinja in plesalka Leja Jurišić je debitirala s kritičnim, odmevnim solom R’z’R (2005). S Tejo Rebo sta ustvarila duet Med nama (2009) in performans v trajanju Zofa (2011). Je soavtorica mednarodnega projekta Naenkrat (2012). Njeno najnovejše avtorsko delo je solo Balet upora (2012).

 http://www.galerija.skuc-drustvo.si/skuc2.html

Projekt so podprli: