Artists Club ustvarja podobe z vodenjem razstavnega prostora Coffre-Fort in kadar je povabljen, da predstavi svoje delovanje v drugih institucijah. Dokumentiranje sodelovanj z drugimi umetniki in galerijami, ki ponavadi pripeljejo do dogodkov, objektov in projekcij, je tesno povezano s fotografijo, zato se je Artists Club odločil v Ljubljani pokazati svoj klubski album fotografij, ki ga bo spremljal komentar treh članov: Gregoira, Ištvana in Thibauta.

Ker Artists Club razume vsako povabilo na predstavitev kot ponovno priložnost za inventuro in raziskavo svojega početja, se je odločil potovati v Ljubljano z dvema postankoma: v Karlsruheju in Münchnu. V Karlsruheju si bo Artists Club ogledal Muzej sodobne umetnosti, ki je del ZKM / Center for Art and Media, katerega vodi Peter Weibel, kustos drugega U3-ja leta 1997. V Münchnu pa si bo Artists Club ogledal Alte Pinakothek ter razstavi Ivana Kožariča in Joelle Tuerlinckx v Haus der Kunst. Artists Club razume pot s postanki in počasno naravo potovanja z avtom kot didaktično uvajanje v umetniški prostor Slovenije in njeno zgodovino. S tem namenom izbira Artists Club institucijo, ki jo vodi Peter Weibel, umetnico Joelle Tuerlincks, katere razstava v Münchnu je preseljena iz Wielsa v Bruslju in ki je razstavljala na Manifesti 3 v Ljubljani, ter umetnika Ivana Kožariča, ki predstavlja slovenskemu članu Artists Cluba vplivno formacijsko figuro. Na poti sami in pod njenim vtisom namerava Artists Club ustvariti nove podobe in le-te vstaviti v že obstoječi album, ki ga prinaša s seboj v Ljubljano.

17. julija bo Artists Club predstavil svoj na novo dopolnjeni album v obliki performansa na trgu pred +MSUM-om. Fasado +MSUM-a bo uporabil kot projekcijsko platno, saj se Artists Club vidi kot parazitska institucija zunaj institucije in tako projicira svojo podobo od zunaj navznoter.